Swedish Media festival 2017

Sverige har under ett drygt decennium saknat en nationell tävling för beställningsfilm. Det är beklagligt då produktion av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer aldrig varit större än idag. Branschen omsätter en stor summa pengar och beställningsfilmen spelar en stor och viktig roll vid intern och extern kommunikation. Sverige har också många produktionsbolag som håller en mycket hög internationell klass. Vid de globala festivalerna i bland annat Europa har vi varit framgångsrika under många år.

I år är tanken att Sverige åter skall utse de bästa beställningsfilmerna i ett tiotal olika klasser. Tävlingen Swedish Media Festival kommer att ingå i Live at Hearts årliga mötesplats för produktionsbolag, musiker, näringsliv, myndigheter och organisationer och hoppas på deltagande från såväl produktionsbolag som beställare, mycket välkommen med er anmälan!

Tävlingen kommer inledas med en invigning och under dagen kommer sedan de nominerade beställningsfilmerna visas på biografen Roxy. Det kommer även finnas tillfälle att se bidragen vid olika stationer under hela tävlingsdagen. Man kan även passa på att besöka våra seminarier om film- och musikbransch. Information om dessa presenteras senare i vår. På kvällen avslutar vi med en galamiddag och prisutdelning.

Vi hoppas så många som möjligt vill ta tillfället i akt att se andras arbeten och mingla med kollegor från vitt skilda bolag och branscher.

Jury

Tävlingsjuryn kommer att vara jämnt fördelad mellan filmbranschen och näringslivet – samtliga med professionell erfarenhet från beställningsfilm.

Priser 

I varje tävlingsklass delas ett guld och ett silver ut och av samtliga vinnare utses även årets Grand SMF Award. Utöver äran kommer Swedish Media Festival att ge vinnaren av Grand SMF Award ett bidrag för deltagande i en internationell tävling.

Specialpriser

Utöver priser till filmer har juryn möjlighet att dela ut specialpriser för exempel bästa regi, foto, redigering, animation etc.

Mer information

 Mer information runt tävlingen och de olika klasserna finner du i vårt informationsblad som finns här: Informationsblad

 

Anmälan till tävlingen

 

Anmälningsperiod: 5 april - 31 maj

Anmälningsavgift: 1500 kr (första bidraget) + moms (1875 kr) 

                               1200 kr (för varje ytterligare bidrag) + moms (1500 kr) 

Anmälan till specialklassen Rising star är kostnadsfri.

Anmälningsavgiften ska vara betald inom tiden för anmälningsperioden för att anmälan ska vara giltig.

Produktionerna skall vara färdigställda under 20160101 - 20170526 av produktionsbolag som har sitt säte i Sverige för att kvalificera sig för deltagande.

Speltiden är maximerad till 30 minuter per tävlingsbidrag.

Svenska och engelska versioner accepteras i tävlingen.

Notera att bidragen anmäls gemensamt av produktionsbolag och beställare, men det räcker med en underskrift som intyg, se bifogad anmälningsblankett.

Ladda hem Anmälningsblankett här

Har du frågor kontakta: smf@liveatheart.se